Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

LinkedIn zoekt met je mee naar een (nieuwe) baan

Alle sollicitanten, recruiters en andere HR professionals zijn het erover eens; solliciteren doe je in 2017 niet meer zonder aanwezigheid op social media zoals LinkedIn. Het lijkt een open deur, maar we geven je graag advies: bouw je netwerk op, geef aan waar je mee bezig bent en –last, but not least- laat weten dat je op zoek bent naar een (nieuwe) baan!

LinkedIn is een laagdrempelige, online tool als het gaat om netwerken. Uiteraard kun je de mensen in je netwerk makkelijk volgen en het contact met hen onderhouden. Bovendien is je netwerk eenvoudig uit te breiden. Het allerbelangrijkst is misschien wel om je netwerk te laten weten waar jijzelf mee bezig bent en dat je op zoek bent naar een baan; als ze dat niet weten, kunnen ze je ook niet helpen bij het vinden van werk! Hoe actief ben jij?
 

Consistent en geloofwaardig

Hoe actief je online ook bent of wilt worden, het begint met een goed profiel. Zorg ervoor dat je profiel up to date is en geloofwaardig. Wees consequent in hoe je jezelf laat zien, letterlijk én figuurlijk. Daarmee bedoelen we:  zorg ervoor dat je op verschillende platforms en op je CV dezelfde foto gebruikt, je profiel up-to-date is en maak duidelijk dát je zoekt en wát je zoekt. Dit moet het liefst direct in de kop van je profiel zichtbaar zijn.
 

Ik ben beschikbaar: ja/nee

‘Moet ik echt zeggen dat ik beschikbaar ben voor nieuw werk?’, vraag je je misschien af. Het is slim om dat te doen, zeker als je al gestopt bent met je vorige baan. Dit heeft te maken met je geloofwaardigheid. De mensen die je kennen, weten dat je op zoek bent naar nieuw werk. Het is vreemd als je op je LinkedIn-profiel laat staan dat je nog werkt bij je vorige werkgever als dat niet meer het geval is. Feitelijk lieg je dan zelfs! Bovendien mis je de kans om mensen die jou nog niet kennen, en die op jouw profiel terecht komen, in één oogopslag te laten zien dat je beschikbaar bent. Dat je op zoek bent naar iets nieuws is niet iets om je voor te schamen, iedereen weet dat de arbeidsmarkt overvol is van prima mensen die zonder werk zitten als gevolg van de grote reorganisatiegolven van de laatste jaren.
Email: