Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Poster helpt verzorgende bij verbeteren zorg

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft een overzichtelijke poster gemaakt, waarop de hoofdpunten uit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg staan. Het Kwaliteitskader is onderdeel van het programma Waardigheid en Trots, opgezet door het ministerie van VWS. Waardigheid en Trots wil cliënten de beste zorg geven en verzorgenden weer trots op hun beroep laten zijn. Op de posters staan tips hoe de verzorgende het Kwaliteitskader zo goed mogelijk in de praktijk brengt.


Gesprek openen

In het Kwaliteitskader valt onder andere te lezen wat er nodig is om goede zorg te leveren aan verpleeghuisbewoners. Volgens Jan Kremer, voorzitter van de Kwaliteitsraad, die het Kwaliteitskader opstelde, is het de bedoeling dat verzorgenden meer van zich laten horen: ‘Ze moeten in een gesprek aangeven: waar zitten de knelpunten bij het geven van goede zorg. En wat kunnen we hieraan doen? Is het een kwestie van kennis, meer handen aan het bed, domotica? Vervolgens moet de manager kijken hoe dit doel te bereiken is’, aldus Kremer.

Om verzorgenden hierin bij te staan, heeft V&VN een poster ontwikkeld waarop je kunt lezen hoe verzorgenden in hun organisatie met het Kwaliteitskader aan de slag kunnen gaan. Je kunt de poster hier vinden. Op de achterkant van de poster staat kort maar krachtig samengevat wat er van de verzorgende verwacht wordt en wat hij of zij mag verwachten van de organisatie. Deze poster kan worden ophangen in de teamkamer of worden besproken in het teamoverleg.

nieuwsbrief.png


Bron: www.nursing.nl     

Email: