Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

“Praat over ongewenst gedrag op het werk”

Dat is de boodschap van de campagne tegen discriminatie, intimidatie en pesten op de werkvloer. Ruim 1,2 miljoen werknemers hadden het afgelopen jaar te maken met discriminatie, pesten of (seksuele) intimidatie op het werk. In combinatie met een hoge werkdruk verdubbelt ongewenst gedrag de kans op burn-outklachten. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start daarom vandaag een campagne om aandacht te vragen voor dit probleem.

Zeven extra verzuimdagen per slachtoffer

Ongewenst gedrag door leidinggevenden of collega’s heeft grote impact op de mensen die het overkomt. Daarnaast zorgt het naar schatting jaarlijks voor gemiddeld zeven extra verzuimdagen per slachtoffer. Dat betekent 1,7 miljard euro aan loondoorbetaling voor werkgevers, zo berekende TNO. De campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid richt zich op alle werkenden in Nederland. Ongewenst gedrag is soms duidelijk zichtbaar, maar vaak gaat het om subtiel gedrag dat voor de ontvanger kwetsend is.  
 

Campagne ‘Moet toch kunnen’ nodigt uit tot gesprek

De campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid richt zich op alle werkenden in Nederland. Ongewenst gedrag is soms duidelijk zichtbaar, maar vaak gaat het om subtiel gedrag dat voor de ontvanger kwetsend is. Werknemers en werkgevers kunnen vanaf vandaag op www.moettochkunnen.nl terecht om in gesprek te gaan over ongewenst gedrag. Via een postercampagne en radiocommercials worden werkgevers en werknemers hiertoe opgeroepen.
 

Team helpt werkgevers

Minister Asscher trekt een half miljoen euro uit voor een team van deskundigen dat werkgevers desgevraagd gaat adviseren over hoe met dit probleem van ongewenst gedrag om te gaan Ook staat er vanaf vandaag op www.duurzameinzetbaarheid.nl  een wegwijzer van TNO die werkgevers helpt om verschillende vormen van ongewenst gedrag te herkennen en hen tips geeft over hoe hiermee om te gaan. Verder lanceert de Inspectie SZW later deze maand een zelfinspectietool waarmee werkgevers inzicht krijgen in de vormen van ongewenst gedrag die mogelijk in hun organisatie voorkomen. De Inspectie SZW besteedt ook extra aandacht aan het thema bij controles op de werkvloer.
 

Kans op burnout verdubbelt door ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag op het werk is in combinatie met een hoge werkdruk een belangrijke factor voor werkstress, beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Daarnaast zorgen hoge werkdruk en spanningen ook weer tot ongewenst gedrag op het werk.
 
De campagne over ongewenst gedrag is onderdeel  van een vierjarige campagne, gestart in mei 2014, die aandacht vraagt voor werkstress. Elk campagnejaar wordt een apart thema uitgelicht. Naast aandacht voor ongewenst gedrag was er al aandacht voor pesten en agressie en geweld door derden.
 
Bron: Rijksoverheid.nl
 
 
Email: