Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Aanbod respijtzorg in regio Amsterdam

Aanbod respijtzorg in de regio Amsterdam is nu gemakkelijk te vinden. Respijtzorg (het tijdelijk overnemen van mantelzorgtaken door vrijwilligers of professionals) is een belangrijke pijler van de ondersteuning van mantelzorgers. Onderzoek wijst uit dat veel mantelzorgers zich te zwaar belast vinden. De gemeente Amsterdam wil een bijdrage leveren om die last te verlichten, onder andere door de vindbaarheid en bekendheid van het Amsterdamse aanbod voor respijtzorg te verbeteren. 

Respijtwijzer.nl: de vindplaatst voor het Amsterdamse aanbod

Voortaan is Respijtwijzer.nl dé vindplaats voor alle aanbod voor respijtzorg in de regio Amsterdam. Dat is goed nieuws voor alle mantelzorgers, en voor de organisaties die hen ondersteunen. Het vinden van mogelijkheden voor respijtzorg of daarnaar verwijzen is zo een stuk gemakkelijker. Als de mogelijkheden gemakkelijk vindbaar zijn om de mantelzorgtaken tijdelijk over te laten nemen, is dat een wezenlijke bijdrage om de last van mantelzorgers te verlichten.

Kijk zelf naar de mogelijkheden en/of wijs mantelzorgers erop. Op Respijtwijzer.nl kun je soorten respijtzorg zoeken op mogelijkheden, doelgroepen, leeftijden en/of een bepaalde postcodegebied. Op de website www.amsterdam.nl/mantelzorg staat “Respijtwijzer-widget”: een zoekmogelijkheid op Respijtwijzer.nl voor alleen de regio Amsterdam.

Respijtwijzer.nl blijft actueel 

De gemeente Amsterdam heeft alle aanbieders van mogelijkheden voor respijtzorg gevraagd om zelf hun aanbod op Respijtwijzer.nl actueel en correct te houden.

Respijtwijzer.nl is een initiatief van Mezzo, de landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. 

 

Email: