Leren en werken

Leren in Zorg en Welzijn

Je wilt leren in Zorg en Welzijn en bent zoekende naar welke opleiding je daarvoor kunt volgen bij welke school. We hebben de verschillende onderwijsvormen en de keuze aan opleidingsinstituten voor je op een rij gezet. Ben je al werkzaam in de sector en wil je bijleren? Dan past dat helemaal in de trend van 'een leven lang leren'. 

Door de veelzijdigheid in werkvelden zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je nadat je in een verzorgingshuis hebt gewerkt ook aan de slag in een verpleeghuis of ziekenhuis of juist in de huisartsenpraktijk. Bovendien stimuleren organisaties hun medewerkers om door te stromen naar een hoger niveau en helpen ze je met het volgen van opleidingen. Zo maken veel ziekenhuisverpleegkundigen de overstap naar wijkverpleging.

In de Loopbaanflyer Werken in Zorg en Welzijn, iets voor jou? vind je diverse opleidings- en beroepsmogelijkheden. Bekijk ook de Loopbaanposter met een overzicht van alle beroepen en opleidingen in Zorg en Welzijn.

Werken in Zorg en Welzijn

Je bent enthousiast om in Zorg en Welzijn te werken. Je hebt je verdiept in de werkvelden en opleidingen en je keuze gemaakt. Nu aan de slag! Hoe kom je in aanmerking voor een gratis loopbaangesprek, hoe weet je wat je oude of buitenlandse diploma waard is? En wat is een referentiecheck?