Heb je al een (oud) diploma?

Heb je al enige werk- en/of levenservaring opgedaan? Of heb je ooit een (buitenlands) zorg- of welzijnsdiploma behaald? Je levenservaring kan voor organisaties in zorg en welzijn een belangrijke rol spelen bij het aannemen van nieuwe medewerkers.

  • Oud diploma

Heb je in het verleden gewerkt in Zorg en Welzijn en wil je weer aan de slag? Soms kan dat zonder bijscholing, soms heb je een nieuw diploma nodig om (weer) het werk van je keuze te kunnen doen. Om te weten wat jouw oude diploma waard is, ga je naar een onderwijsinstelling met je diploma en een overzicht van jouw relevante werkervaring. De onderwijsinstelling bepaalt hoelang het onderwijstraject is om een actueel diploma te behalen. De duur van de scholing voor jou kan per onderwijsinstelling verschillen. Het is dan ook verstandig bij verschillende onderwijsinstellingen te informeren. Kijk voor meer informatie over het niveau en de inhoud van oude MBO-opleidingen op de website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven.

Voor informatie over het niveau en de inhoud van HBO- of WO-opleidingen ga je met je diploma en een overzicht van je werkervaring naar een hogeschool of universiteit.

  • ​Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma en wil je in Nederland aan de slag? Dan kun je een diplomawaardering aanvragen bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IDW). Op deze website kun je meer informatie vinden over het aanvragen van een diplomawaardering en de kosten hiervan.

  • Geen diploma in Zorg en Welzijn
Door middel van een ‘EVC-traject’ kun je je werkervaring en opleidingen laten herwaarderen. Hiermee kan je vervolgens beginnen met de zoektocht naar werken en/of leren in Zorg en Welzijn. Ga hiervoor naar www.evc-centrum-nederland.nl/evc-quickscan. Het kost je maar 5 minuten!