Overweeg je om de overstap te maken naar zorg en welzijn?

In de sector zorg en welzijn zijn er volop kansen en mogelijkheden om een passende baan te vinden. Ook al heb je nog geen opleiding afgerond of de juiste ervaring opgedaan. In onze brochure "Carrièrewijzer voor zij-instromers en herintreders" vind je alle informatie. Download de brochure hier.

De brochure vertelt je wat in jouw situatie de beste route is om de switch te kunnen maken naar zorg en welzijn. In het kort zijn er drie scenario's: 

Je hebt in het verleden een diploma behaald
Dan verwijzen we je graag eerst door naar deze pagina waarin alles staat uitgelegd over hoe je kan onderzoeken wat jouw diploma’s waard zijn. Vervolgens kun je aan de slag met een zoektocht naar een passende werkplek. Vaak wordt er een meeloopmoment aangeboden. Aarzel niet om hiervan gebruik te maken mocht je eerst kennis willen maken.

Je hebt geen passend(e) diploma en/of werkervaring
Door middel van een EVC-procedure weet jij wat je ‘waard bent’. Vervolgens zijn er meerdere opties.

  • Diverse organisaties bieden een werk- en leertraject aan, ook wel een BBL traject genoemd. Je werkt dan in de praktijk en ontvangt een salaris én je gaat een keer per week naar school. Bekijk de arbeidsvoorwaarden in de zij-instroombrochure. Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen op bepaalde vakken. Dat hangt af van jouw rugzakje.
  • Er zijn ook organisaties waar je een verkort zij-instroomtraject kan volgen met de nodige trainingen/bijscholing. Dit staat niet altijd op hun website. Informeer daarom vooral bij de organisaties wat de mogelijkheden zijn.

Vind hier een overzicht met de verschillende opleidingen en functies. 

Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen
Weet je niet waar je moet starten met zoeken? Wat voor functie in zorg of welzijn bij jou past? Dan bieden we gratis loopbaangesprekken aan via het project Sterk in je Werk. Klik door voor meer informatie en om je aan te melden.

Hoor en zie hoe andere carrièreswitchers de overstap hebben ervaren!

Er zijn als veel carrièreswitchers die tevreden de overstap hebben gemaakt. SIGRA is op pad gegaan om achter de reis te komen die zij hebben afgelegd. Luister naar alle persoonlijke verhalen van Stefano (Opvang, woonbegeleiding en dagbesteding), Bianca (GGZ), Vanessa (Ouderenzorg) of Karin (Wijkzorg) op ons YouTube kanaal.

Wie weet maak jij ook een interessante/uitdagende reis! Neem jij die stap?