Thuiszorg

Werken in Thuiszorg

Thuiszorg is verpleging en verzorging van mensen in de thuissituatie of mensen die hulp nodig hebben bij het huishouden. Mensen kunnen om verschillende redenen behoefte hebben aan thuiszorg. Bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd, een ziekte of een handicap of de geboorte van een baby. 

Wat doe je?

Je geeft mensen voorlichting, verpleging of persoonlijke en huishoudelijke verzorging thuis, zoals: verpleging en (persoonlijke) verzorging, kraamzorg of huishoudelijke hulp.

Wat wordt er van je gevraagd?

Een baan in de thuiszorg betekent zelfstandig werk: je maakt deel uit van een team, maar werkt alleen en in het huis van je cliënt. Ook al werk je bij mensen thuis, je hebt vanzelfsprekend regelmatig werkoverleg met collega zorgverleners. Je kunt hen altijd raadplegen.

Op de fiets van cliënt naar cliënt

Beaudine is Verzorgende 3 IG en werkt bij Amstelring Wijkzorg in team Zijdelhof in Uithoorn. Ze raakte geïnspireerd om in de zorg te werken door haar moeder, die op een Psychiatrische Geriatrie afdeling in een verpleeghuis werkte. Beaudine ging vaak met haar mee om bijvoorbeeld bewoners met dementie te begeleiden bij de maaltijden.

Meer lezen

Ontdekken hoe mensen met dementie zich voelen

Samira besloot na de opleiding Helpende te gaan werken én de opleiding Verzorgende IG te gaan volgen. Vanwege herhaling in de studiestof stapte ze over naar een secretaresseopleiding, die ze afmaakte. Maar het gaf haar niet de voldoening die ze wel haalde uit de ouderenzorg. Daarom, en op aandringen van haar collega’s, pakte ze de opleiding Verzorgende IG weer op. Ze zit nu in haar tweede jaar en is stagiaire bij Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO).

Meer lezen