Ziekenhuizen

Werken in het Ziekenhuis

Het ziekenhuis is er voor specialistische zorg. Mensen worden doorverwezen naar een ziekenhuis als andere zorgverleners de gezondheidsproblemen niet kunnen verhelpen.

Wat doe je?

In het ziekenhuis heb je veel verschillende afdelingen en specialismen, van spoedeisende hulp tot het laboratorium, van de polikliniek tot de kinderafdeling en van oogheelkunde tot intensive care.

Er wordt dag en nacht zorg verleend: werktijden in de weekenden en avonduren zijn heel gebruikelijk. Alleen op poliklinische afdelingen krijgen patiënten kortdurende zorg. Voor de meeste mensen komt een ziekenhuisopname vrij onverwacht en is het een emotionele ervaring.

Wat wordt er van je gevraagd?

In de relatief korte tijd die je voor patiënten zorgt, heb je dan ook intensief contact met hen. Patiënten moeten in een schone kamer liggen, krijgen dagelijks hun maaltijden, hebben medicijnen nodig, kunnen op verschillende manieren onderzocht en behandeld worden en hebben verzorging en verpleging nodig.

Levens redden

Maureen is Specialistisch hartfunctielaborant invasief in de Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest). Na de middelbare school zocht zij een opleiding waarin ze zowel kon leren als werken. Dat kon als leerling-verpleegkundige. Na haar diploma ging Maureen werken op de longafdeling en via een uitwisselingsproject met cardiologie solliciteerde ze op een functie voor hartfunctielaborant op de hartcatheterisatiekamer. Ze werd aangenomen en volgde gelijk de HBO opleiding voor hartfunctielaborant.

Meer lezen