Ambassadeurs van de Zorg

De Ambassadeurs zijn jonge zorg- en welzijnsprofessionals die toekomstige studenten laten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn. Elk jaar worden nieuwe jonge professionals uitgenodigd om Ambassadeur te worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om getraind te worden als online influencer. 

Studeer en/of werk jij in zorg en welzijn?

Wil jij anderen laten zien hoe mooi en belangrijk het is om te werken in de zorg? Scholieren vertellen over jouw passie en drijfveren binnen je werk of studie? Meld je dan aan als Ambassadeur van de Zorg!

 

Wie jij bent
Studeer en/of werk jij in de zorg en welzijn? Dan kun je meedoen als:

• Je tussen de 17 en 30 jaar oud bent.
• Je het leuk vindt om andere jongeren te laten kennismaken met werken in de zorg en welzijn.
• Je enthousiast bent over je opleiding en/of werk.

Wat je gaat doen

Je gaat samen met andere ambassadeurs bij middelbare scholen langs om te vertellen wat werken in de zorg en welzijn inhoudt. Je maakt ze enthousiast over wat er allemaal kan met een zorg- of welzijnsopleiding! Leerlingen vertel je over de veelzijdigheid van jouw opleiding en (toekomstig) werk. Wat leer je tijdens je opleiding, welke mensen zijn je doelgroep, hoe ziet een werkdag eruit? Waarom heb jij gekozen voor deze studie? De voorlichting bestaat uit een presentatie en interactieve opdrachten met de leerlingen.

Wat er van je wordt verwacht:

  •  Je volgt drie professionele trainingen in communicatie- en presentatievaardigheden, waarin je ook de voorlichting oefent.
  • Je geeft als duo minimaal 6 voorlichtingen. 
  • Je bent aanwezig bij de kick-off, de terugkomavond en het eindevent

Wat het je oplevert

Ambassadeur zijn is niet alleen leuk en nuttig voor een ander, ook voor jou! Je bouwt een netwerk op, je krijgt professionele trainingen, je bezoekt als ambassadeur verschillende evenementen en jouw bewijs van deelname staat goed op je cv. Voor iedere voorlichting ontvang je een vergoeding. Als ambassadeur leer je over:

  • Jezelf krachtig neerzetten: dit helpt je tijdens de voorlichting, maar geeft je ook handvatten voor op de werkvloer en in je persoonlijke leven. • Werkplezier: er is veel mogelijk om jouw werk beter, leuker en makkelijker te maken
  • De toekomst van de zorg en welzijn: Je leert van andere Ambassadeurs waardoor je een breder beeld krijgt van de sector. 

Influencers gezocht

Ben je enthousiast, heb je affiniteit met social media en wil je nog meer betekenen voor het imago van de zorg- en welzijnssector? Word samen met een aantal ambassadeurs hét gezicht van jouw regio!

Meld je aan om naast ambassadeur ook influencer te worden! Je krijgt dan een extra verdiepende training over de tips en trics om jezelf als ambassadeur online te profileren. Je levert tijdens het project content voor social media (vlogs, blogs, etc.) en bent beschikbaar voor maatwerk binnen het project zoals evenementen, beurzen en bijeenkomsten.

Meld je aan

Ambassadeurs van de Zorg is een initiatief van CNV Jongeren. Wil jij je aanmelden als Ambassadeur van de Zorg, stuur dan je contactgegevens en een korte motivatie naar avdz@cnvjongeren.nl.

Meer informatie vind je op www.ambassadeursvandezorg.nl en via 030-7511850.